Aneta: Moje zkušenost s Nevýchovou

Na stránku Nevýchovy jsem narazila náhodou, když dceři byl rok a trošku jsme bojovaly s usínáním. Zrovna to byl článej o klidném uspávání. Nadchlo mě to partnerství o kterém Katka Králová psala.

Najednou jsem začala víc poslouchat svoji maličkou. I když ještě nemluvila, dokázala si říct co chce, jak jí to je příjemné.

Zaregistrovala jsem se a začala dostávat pravidelně videa a články. Bavilo mě to čím dál tím víc.

Nevýchova mě naučila se s maličkou domlouvat, říct jí co mě vadí, zeptat se co vadí jí, vcítit se do té situace z jejího pohledu. Stále máme dny, kdy to není jednoduché, ale už se na to dívam jinýma očima a když nám to zrovna neklape, dokážu se jí omluvit a vysvětlit, že i já jsem jen člověk. Navzájem se tolerujeme a jsme parťáci. Už v ní nevidím jen malé neschopné dítě, které musím poučovat, okřikovat a něco mu zakazovat. Nevýchva mě prostě ukázala, že vše jde vyřešit v klidu.

Je to pro mě nejlepší způsob, jak mít s dcerkou hezký vztah teď i v budoucnu. Chci být máma, za kterou přijde s jakýmkoliv problémem a chci, aby se nebála mi říct i to, co jsem se já doma bála říct, abych nedostala výprask.

Aneta Jelínková

 

Vyzkoušejte si Nevýchovu hned!

 

Zaujala vás tato zkušenost a chcete si také Nevýchovu vyzkoušet? Začněte Rychlokurzem zdarma nebo se podívejte na blog Nevýchovy.

Pokud chcete svým dětem porozumět co nejvíce, doporučujeme vám absolvovat celý kurz Výchova Nevýchovou nebo Výchova Nevýchovou edice pro děti 0-3.

 

Lucie Harnošová
Jsem vděčná maminka dvou dospívajících dcer a spokojená manželka a partnerka. Ráda objevuji nová témata, zkoumám, zkouším a hraji si. Inspiruje mě dětská spontánnost a otevřenost. Miluji dobrodružství, svobodu, dobrou kávu, saunování, kytovce a léčivé ženské sdílení. Jsem tvůrkyní projektu Alchymie ženy, pořádám pobyty pro mámy a dcery, retreaty v zahraničí a online kongresy i kurzy, které pomáhají otvírat oči a milovat život.
Komentáře