Méně odpadu v rodině

Jak žít (téměř) bez odpadu? Jak vést domácnost s minimálním odpadem?

Ve videu se dozvíte, jak se dá nakupovat bez plastů, jak se zbavit koše na směsný odpad, jak zredukovat jednorázové produkty na nulu, jak odolat nástrahám reklamních lákadel a jak motivovat partnera a děti, aby v tom byli s vámi. Odměnou vám bude nejen čistší vzduch a spokojenější planeta, ale také odpočatější peněženka.

 

 

Mgr. Bc. Martina Sumbalová

K ekologii a zdravému životnímu stylu mě to táhlo už od puberty, ale teprve s vlastní rodinou jsem dostala tu pořádnou motivaci dělat vše důsledně. Když jsem o Vánocích dostala knížku Domácnost bez odpadu, uviděla jsem praktický pohled na to, jak se dá žít s minimem odpadu, a rozhodla se změnit své dosavadní návyky a celou cestu naší domácnosti dokumentovat den za dnem. Po roce a kousek už do naší domácnosti vstupuje minimum plastů a klasický koš na směsný odpad doma vůbec nevedeme.

Pro zjednodušení života s minimem odpadu jsem vytvořila bezodpadovou mapu, na které jsou kromě míst, na kterých se dá nakoupit bez obalu, také místa, kam se dají donést přebytečné věci z domácnosti nebo půjčovny věcí.

www.reduca.cz

Lucie Harnošová
Jsem vděčná maminka dvou dospívajících dcer a spokojená manželka a partnerka. Ráda objevuji nová témata, zkoumám, zkouším a hraji si. Inspiruje mě dětská spontánnost a otevřenost. Miluji dobrodružství, svobodu, dobrou kávu, saunování, kytovce a léčivé ženské sdílení. Jsem tvůrkyní projektu Alchymie ženy, pořádám pobyty pro mámy a dcery, retreaty v zahraničí a online kongresy i kurzy, které pomáhají otvírat oči a milovat život.
Komentáře